De weken vliegen voorbij! Het bijhouden van een eetdagboek is even wennen omdat je steeds moet noteren wat je naar binnen stopt, maar geeft wel een goed beeld van je eetgewoontes. Ik merk dat ik op doordeweekse dagen wel redelijk goed eet, alleen het voldoende drinken blijft nog steeds een opgave. Deze week weer een leuk nieuw gerecht ontdekt, geschikt voor zowel lunch als avondeten. Door nieuwe dingen uit te proberen wil ik zorgen voor wat meer variatie in mijn eetpatroon aangezien ik nu ’s middags veelal salade eet en toch ook weleens wat anders wil.

Met enige vertraging hierbij alsnog mijn eetdagboek van vorige week. Een week waarin ik nieuwe recepten voor smoothies en sappen probeerde, geïnspireerd door recepten uit de nieuwste Delicious. Al met al dronk ik toch weer veel te weinig water en juist teveel koffie. Ik maakte het mezelf deze week makkelijk met koken, doordat ik maandag een grote hoeveelheid salade maakte waarvan ik meerdere keren kon eten. Met dit zomerse weer kon de barbecue natuurlijk niet ontbreken.

Een goed begin (van de dag), is het halve werk. Voor mij betekent dit dat ik ’s ochtends lekker wil ontbijten. En het liefst nog afwisselend ook. Dus niet zeven dagen per week die boterham met kaas of het schaaltje muesli. Nee, ik probeer iedere ochtend goed te starten. De ene dag doe ik dat met een smoothie, de andere dag geniet ik van mijn boekweit/chia/amandelmelkprutje of een schaaltje fruit. Qua smoothies kun je onbeperkt variëren, maar elke dag een smoothie maken kost best wat tijd. Voor dagen dat ik weinig zin heb om uitgebreid ontbijt te maken heb ik de portiecups van mymeusli ontdekt.

Nadat ik begin dit jaar in aanraking kwam met paleo en enige tijd zoveel mogelijk via dit principe heb gegeten heb ik de teugels de afgelopen tijd wat laten vieren. Mijn doel: een pr op de marathon was behaald en in de rustperiode begon ik langzaam weer meer te eten en stond er weer brood op het menu, kwam er vaker chips op tafel en kon ik het snoepen niet weerstaan. Ik begon in deze periode ook nog mijn eigen bedrijf en startte met een opleiding. Kortom, mijn focus lag even op heel andere zaken. Nu is het tijd om weer de balans terug te vinden. 

Het moest anders dan anders dit jaar. Geen kant-en-klare verjaardagstaart uit de winkel, maar zelf bakken. En dan geen taarten met een lading suiker er in. Raw taarten zouden het gaan worden, maar wat voor soort?
Een oproepje via Facebook in de groep De Wow in Rauw leverde een groot aantal tips op. Ik noteerde ze allemaal, want de een zag er nog lekkerder uit dan de ander. Twee taarten sprongen er echt uit en die zou ik mijn gasten voor gaan zetten.