Opstaan, douchen en naar het Food Film Festival! Ontbijten kun je overslaan, want op het terrein kun je bij de Papeterie terecht voor een lekker schaaltje pap. En denk dan niet meteen aan ouderwetse gortepap of havermoutpap.

Kop koffieIk ben gek op koffie. En dan geen cappuccino, latte macchiato of espresso, maar gewoon zwarte koffie. En nee, bij voorkeur geen filterkoffie, dat dan ook weer niet, maar koffie met een schuimlaagje. Verder geen eisen... Ik drink het liefst veel en vaak koffie, niet alleen thuis maar ook onderweg en in restaurants. Als ik op vakantie ben sla ik mijn kopje koffie ook niet over, al is het wel even uitzoeken wat je moet bestellen. Dat levert nog weleens leuke situaties op. Toen ik laatst in Wenen was vroeg ik om een ‘normal coffee’. De serveerster keek me aan en zei: “What is normal for you?”

Het Food Film Festival vindt komend weekend plaats in Amsterdam. Als liefhebber van film en food een niet te missen evenement voor mij, alleen ga ik het festival dit jaar niet beleven als bezoeker, maar als blogger/redactielid. Op zaterdag en zondag mag ik verslag gaan doen van verschillende activiteiten, zoals de workshops stop-motion en de kunst van de slager. Dinsdag ontmoette ik in Amsterdam de andere redactieleden en over een ding waren we het al snel eens. Het wordt leuk!

Doe nou eens normaal. Ga nou gewoon eten. Doe niet zo raar! Ik heb het allemaal gehoord en in alle varianten, maar guess what! Lange neus naar alle sceptische mensen. Ik heb laten zien dat je jezelf echt niet vol hoeft te gooien met suikers en koolhydraten, maar dat je door bewuster te eten en andere koolhydraten te kiezen best sneller kunt zijn op de marathon. In Wenen verbeterde ik onlangs mijn PR met een kleine vijf minuten. Lekker puh!

Wat de een heeft met het kopen van schoenen of kleding heb ik met kookboeken. Ik kan er niet genoeg van in mijn kast hebben staan! Hoewel je tegenwoordig bijna ieder willekeurig recept online kunt vinden gaat er niets boven het doorbladeren van een kookboek om inspiratie op te doen. Mijn nieuwste aanwinsten: De Free Range Cook van Annabel Langbein en Quinoa revolutie van Patricia Green en Carlyn Hemming.