KookboekenGoh, makkelijk blogpostje om een top 5 van kookboeken uit mijn boekenkast samen te stellen. Dacht ik. Hoe langer ik voor mijn kast sta te turen, hoe moeilijker de keuze wordt. Want waar ga ik op selecteren? Een kookboek met desserts is niet te vergelijken met een kookboek van een topkok en telt ook mee hoe vaak ik uit een boek heb gekookt? Kortom, het oorspronkelijke idee is van de baan. Ik ga jullie gewoon eens per maand meenemen mijn boekenkast in en dan komt vanzelf alles aan bod! En tsja, waar begin ik dan mee. Nou, met deze vijf.

Broderick cookiebarIk ben een van die consumenten die zich bij een aankoop laat leiden door de verpakking. Sta ik voor het wijnschap en weet ik niet welke wijn ik moet kiezen, dan ga ik voor de fles met het mooiste etiket. Hetzelfde gevoel had ik met de cookiebars van het Ierse merk Broderick. Geen idee hoe ze zouden smaken, maar hé, de verpakking is fantastisch. De kleuren, de afbeelding, maar ook met name de namen van deze repen: Road Rocking Choc Block, Caramental en Tiff Toff in the Tuffen. Dan ben je toch verkocht als je dit in het schap ziet liggen?

Markthal RotterdamEen bezoek aan Rotterdam is voor een foodie niet compleet als je de nieuwe Markthal, de eerste overdekte marktvloer in Nederland, niet hebt gezien. Hoe nieuwsgierig ik ook was, even snel langsgaan zat er tot dusver vanwege de afstand niet in. Toen ik vorige week voor een boekpresentatie in Rotterdam moest zijn, kon ik eindelijk eens met eigen ogen zien waar iedereen al weken over praat. De Markthal opende een maand geleden de deuren en heeft al ruim een miljoen mensen getrokken.

VarkensHet blijft een worsteling. Ik wil best biologisch vlees eten, maar vindt het dan vaak eigenlijk toch weer te duur. En dat niet alleen, ook weet ik niet goed waar het vandaan komt en of het echt wel zo biologisch en zoveel beter is. Voor kritische consumenten zoals ik zijn er gelukkig alternatieven. Via koopeenvarken.nl koop je vlees dat direct van de boer aan de consument wordt geleverd en dat bovendien ook nog eens goed betaalbaar is.

Pizza met venkelPizza is voor mij een echte vrijdagavondmaaltijd. Aan het einde van de week heb ik over het algemeen weinig zin om te koken en dan is de keuze voor pizza snel gemaakt. In veel gevallen haal ik dan een kant-en-klare koelverse pizza, maar soms ga ik ook zelf aan de slag. Deegbodems kun je zelf maken of als je op de gezonde toer bent met bloemkool, maar kopen kan net zo makkelijk. Bij de supermarkt kun je kant-en-klare ronde bodems kopen in verschillende varianten die voor zo'n snelle maaltijd best goed te eten zijn. Mijn favoriete zelfmaakpizza van dit moment is er eentje met venkel, ui en spek.