Lombardia hot drinksIk ben een groot liefhebber van koffie en thee, maar soms heb ik weleens zin in een ander soort warme drank. Maar wat dan? Ik drink alleen zwarte koffie en met allerlei andere koffievarianten maak je mij niet blij. Van warme chocolademelk gruwel ik en dan ben je wel vrij snel door je assortiment warme dranken heen. Onlangs ontdekte ik de Lombardia hot drinks. In België zijn deze hot drinks met schuimlaag al enorm populair en nu zijn ze in de soorten GingerLove, GreenLove en Coconut Vibrations ook in Nederland verkrijgbaar.

MaissoepMaïs in de soep? Kan dat? Dat waren mijn eerste gedachten toen ik zocht naar een nieuw soort soep om te gaan maken. Even geen pompoen, tomaat of groentensoep, maar een keer geheel iets anders. Samen met zoete aardappel, peper en gerookte paprikapoeder bleek dit een heerlijke soep op te leveren. Tip! Bereid de soep een dag van tevoren, want hoe langer deze soep staat hoe lekkerder deze wordt. Bijna zonde om direct na bereiding op te eten!

SoeppSoep kan en mag wat mij betreft altijd. Als lunch, tussendoortje, avondeten of late night snack. Kom maar door! Zomer, herfst, lente of winter? Maakt helemaal niet uit. Ik lepel het maar wat graag naar binnen. Niets lekkerder dan genieten van eigengemaakte soep! Is het toeval dat ik onlangs in Alkmaar met mijn rammelende maag Soepp binnenstapte? Of rook ik het van verre al dat hier overheerlijke soep verkrijgbaar was?

Pittigewortelsoep2Het weggooien van etenswaren probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Restjes gebruik ik daarom graag als basis voor soep. In dit geval had ik nog appels, gember en currypasta liggen. Deze combinatie gaat goed samen met winterwortel en kokosmelk. Let op! De soep kan door de peper en de currypasta pittig worden. Ben je hier niet zo’n liefhebber van, gebruik dan wat minder of voeg eventueel wat meer kokosmelk toe. Eet smakelijk!

Bio10daagseOvernight oats als ontbijt is onbetwist favoriet bij ons thuis. De basis van overnight oats is havermout of havervlokken die je een nacht laat weken in melk, yoghurt of kwark, aangevuld met fruit, superfoods, zaden en/of noten. De combinaties zijn eindeloos! En dat maakt van ontbijten iedere dag een feestje. In het kader van de Bio10daagse deel ik graag mijn recept voor dit biologische ontbijtje met je. Eet smakelijk!