Al struinend door Brussel en smachtend naar een lekkere kop koffie kwam ik vorige week donderdag bij EXKi op de Grasmarkt uit. Een groen uithangbord met een wortel en de woorden natural, fresh & ready deed me vermoeden dat dit, gezien mijn gezonde levensstijl, wel iets voor mij zou zijn.
EXKi is naar eigen zeggen een kwalitatief snelrestaurant. Je kunt hier inderdaad snel wat te eten halen, maar er is ook de mogelijkeheid om dit rustig op te eten in het restaurantgedeelte. Broodjes, salades in alle soorten en maten, soep, sapjes, gebakjes, warme gerechten; het kan niet op. 

Vrijdagavond is het bij ons thuis over het algemeen pizza-avond. Heel af en toe maken we zelf een pizza, maar eigenlijk kopen we ze bijna altijd kant en klaar bij de supermarkt. Sinds ik een aantal weken met paleo ben begonnen is het eten van pizza met een bodem van deeg geen optie meer.
Gelukkig zijn er online verschillende recepten te vinden voor een alternatieve pizza. Ik was meteen enthousiast over het maken van een glutenvrije pizza met bloemkoolkorst.

Iedere ochtend neem ik me voor om minimaal 1,5 liter water te gaan drinken die dag, maar vaak moet ik aan het einde van de dag constateren dat ik het weer niet gehaald heb.
Op dagen dat ik sport kom ik dichter in de buurt, maar dan red ik het ook nog maar net. Ik heb weleens discussies met mensen over dit onderwerp die beweren dan dat je niet per se 1,5 liter water hoeft te drinken, maar dat de hoeveelheid vocht ook te halen is uit thee of koffie. Hoe zit het nou precies?

Het is klaar, over, uit, voorbij. De 21 dagen paleo zijn achter de rug. Drie weken waarin ik op een hele andere manier naar voedsel ben gaan kijken en terug ben gegaan naar de basis. Mijn eten bestond drie weken lang uit ei, vis, vlees, groente, fruit, noten en zaden.
Als je dit zo leest dan klinkt het heel beperkt, maar ik heb gemerkt dat je hier best goed mee uit de voeten kunt. Snoep, chips, koeken of fast food heb ik niet gemist. Natuurlijk heb ik wel ‘gesnoept’ maar dat was allemaal paleo proof.

Ik heb even aan de benaming bananenbrood moeten wennen. In mijn fantasie zag ik dan direct een smeuïg, erg naar banaan smakend baksel voor me. Niet iets waar ik warm voor liep.
Enkele weken geleden heb ik mijn eerste bananenbrood gemaakt. Dat was echter niet paleo proof en barstensvol suiker. Ik heb daar toen niets van gegeten, maar kreeg wel veel goede reacties. Hoogste tijd om aan de slag te gaan met een paleo versie.
En voordat iedere niet-paleo eter nu afhaakt. Probeer het zelf eens te maken, het is echt lekker, ook zonder grote hoeveelheden suiker!