Dafne van der MeerOp verschillende blogs zag ik de afgelopen tijd de 25 foodvragen tag voorbij komen. Niet alleen leuk om in te vullen, maar vooral ook leuk om te lezen. Bij het lezen van de antwoorden van andere bloggers beleefde ik vele oh ja momenten en dat zullen jullie bij het lezen van mijn antwoorden ook ongetwijfeld hebben. Na het lezen van deze blog weet je precies wat mijn guilty pleasure op foodgebied is, wat er nog op mijn bucketlist staat, wat mijn lievelingseten is en wat ik absoluut niet lust.

Lees meer...

Pluijmens eetbare wereldEigenlijk weet ik heel weinig over de Nederlandse eetcultuur. Ik heb altijd gedacht dat hutspot oer-Hollandse kost was, maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn. Het waren de Spanjaarden die ons in de nacht van 2 op 3 oktober 1574 lieten kennismaken met dit gerecht. De Spaanse troepen werden deze dag gedwongen hun beleg van de stad Leiden te staken. In allerijl verlieten ze hun kamp, hun klaargemaakte eten achterlatend. De uitgehongerde Leidse bevolking deed zich tegoed aan dit maaltje, dat toen nog met pastinaak werd gegeten in plaats van aardappelen. Leuk weetje toch? 

Lees meer...

MoestuintjeMijn vingers jeuken. Tussen de woorden mijn en vingers had ik graag nog groen willen zetten, maar als ik dat doe dan hou ik mezelf een beetje voor de gek. Ik bezit geen groene vingers, getuige de vele kruidenplantjes die het bij mij binnen niet redden. Met mijn vierkante meter moestuin heb ik meer succes. Op de een of andere manier lukt daar het meeste wel! Hoewel, ook daar ging vorige jaar het nodige mis. Het moestuinseizoen kan weer beginnen. Ik begin alvast binnen met de moestuinpotjes van Albert Heijn. Die acties bij Albert Heijn zijn zo gek nog niet.

Lees meer...

VoedieHet afgelopen jaar is voorbij gevlogen en ook de eerste maand van het nieuwe jaar hebben we al achter de rug. Inmiddels bestaat Voedie alweer een jaar. Het was een bijzonder leerzaam jaar, waarbij ik zowel online als offline veel leuke mensen heb leren kennen. Ik heb toffe foodevenementen bezocht, experimenteerde onder meer met paleo en proefde van raw lekkernijen. Naast Voedie ben ik een aantal maanden geleden ook gaan bloggen op koken.blog en sinds januari is er ook mijn eigen tweede blog www.tijdvoorsoep.nl. Verschillende platforms waar ik over uiteenlopende onderwerpen kan schrijven. En dat maakt het leuk! 

Lees meer...

KookboekenToen ik een maand geleden voor Voedie een top 5 van kookboeken uit mijn boekenkast samen wilde stellen, kwam ik tot de ontdekking dat dat nog niet zo makkelijk was. De top 5 werd toen een kijkje in mijn boekenkast. Na deel 1 is het nu hoog tijd voor het vervolg. Ik ben weer in mijn verzameling gedoken en heb wederom weer vijf hele verschillende boeken geselecteerd.

Lees meer...

Challenge Kliek&CoVerlepte 'verse' kruiden, yoghurt of kwark met een schimmellaagje, gerimpelde paprika’s omdat ik toch net iets teveel had gekocht. Het is, zeg ik met enigszins schaamrood op de kaken, eerder regelmaat dan uitzondering. Hoewel ik me best realiseer dat het zonde is om voedsel te verspillen, had ik toch even een extra zetje nodig. Dankzij Kliek&Co, die in actie komt tegen voedselverspilling, ga ik de uitdaging aan om een maand lang geen bruikbaar voedsel weg te gooien.

Lees meer...

Top 5Het einde van het jaar is de gelegenheid bij uitstek om terug te blikken. 2014 Was het jaar dat ik ben begonnen met bloggen over food. Het waren leerzame maanden. Bijzonder om te ervaren dat steeds meer mensen Voedie zijn gaan volgen en ook via Facebook, Twitter en Instagram heb ik een trouw publiek opgebouwd. Ik publiceerde afgelopen jaar over de meest uiteenlopende onderwerpen, variërend van mijn ervaringen met paleo tot reviews van restaurants of producten en van recepten tot nieuwtjes. Welke artikelen bij mijn lezers het meeste in de smaak vielen lees je in deze blog.

Lees meer...