Voor pompoensoep kun je me altijd wakker maken! Gedurende het seizoen heb ik altijd wel een voorraadje liggen. Ik sla eens in de zoveel tijd ‘groot’ in bij een landwinkel bij ons in de buurt. Dit is misschien wel de enige groente waarbij het echt lukt om dit consequent lokaal te kopen. Mijn streven is om dit voor zoveel mogelijk groenten te doen, maar daar wordt aan gewerkt (zullen we maar zeggen).
Terug naar de soep. Het leuke van dit recept is dat je de pompoen niet kookt, maar in de oven laat garen. Ik ben er wel een fan van om de oven te gebruiken. Zo geef je de soep net iets extra’s. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden: hieronder vind je mijn recept.
Ik maak de laatste tijd steeds meer zelf, maar sauzen koop ik nog kant-en-klaar. Nu ik het kookboek Sauzen en smaakmakers in huis heb komt daar verandering in. Te beginnen met mangochutney!
Mijn vorige blog over de kookcursus die ik volg bij Kookstudio 75 in Wehl begon ik met de zin: Ik ben een bijzonder eigenwijze kok. Na les twee vul ik dat aan met: Ik ben een vrij onzekere kok. Man oh man, peentjes zweten was het vorige week. En niet alleen vanwege het feit dat het een warme nazomerdag was, maar ook omdat ik in mijn eentje verantwoordelijk was voor een gang.
Naast bakken is het maken van soep een van de dingen die ik graag en veel doe. Hoewel het seizoen voor pompoensoep weer bijna is 'losgebarsten', ben ik toch wel erg blij met deze nazomer en het feit dat ik daarom nog regelmatig gazpacho kan maken. Ik maak altijd een behoorlijke hoeveelheid zodat ik er een aantal dagen van kan eten. Hoe langer de gazpacho staat hoe beter! Dit recept is echt het allersimpelste recept dat je kunt bedenken. Ik had nooit gedacht dat de combinatie van watermeloen en tomaat zo lekker kon zijn. Mocht je na het maken van deze gazpacho nou de smaak te pakken hebben dan vind je op mijn andere blog Tijd voor soep nog meer recepten.
Ik ben een bijzonder eigewijze kok. Nu hoeft dat op zich helemaal geen probleem te zijn, maar in mijn geval is dat het wel. Ik blijf continu dezelfde fouten maken en ook qua niveau kom ik niet vooruit. Een beetje 'scholing' op dit gebied is daarom geen overbodige luxe. En dus ga ik op kookcursus. Eentje voor beginners op precies te zijn.