VoedieEn zo ga je van een dagelijkse update naar bijna twee weken radiostilte. Als je was gaan denken dat ik was afgehaakt dan kan ik je dat niet kwalijk nemen. Nee, ik ben niet gestopt en nog steeds volop in training voor de marathon van San Sebastian. Daarnaast let ik ook nog steeds op mijn gewicht. Als we het dan toch over deze twee aspecten van mijn challenge hebben, dan zal ik ook maar gelijk zeggen dat deel één (trainen voor de marathon) succesvoller is dan het afvallen. Kort samengevat ben ik nog steeds zoekende naar een balans. Eigenlijk naar de ideale balans. Een gezonde leefstijl past bij mij, maar hoe ik dat voor de rest van mijn leven goed toe kan passen is nog de vraag.

VegarabiaDe liefde voor een kookboek kan op verschillende manier ontstaan. In het geval van Vegarabia was ik al verloren na het zien van de voorkant. Natuurlijk zegt een voorkant niets over de inhoud van het boek, maar de verwachtingen waren hooggespannen. Eten uit het Midden-Oosten associeer ik bovendien niet direct met vegetarisch eten. Vraag me niet waarom, maar als ik denk aan het eten uit dit deel van de wereld dan is het een keur aan vlees en vis die op mijn netvlies verschijnt. Des te nieuwsgieriger was ik naar de inhoud van het boek. Ik ben in eerste instantie echt een 'bladeraar'. Ik blader verschillende keren zonder plan door het boek en plak stickertjes bij gerechten die ik zeker wil gaan maken.

Koken.blogSchrijven over eten doe ik niet alleen voor Voedie of mijn andere blog Tijd voor soep, maar ook nog voor koken.blog. Een leuke afwisseling! Ter onderbreking van de overload aan blogs over mijn challenge deel ik bij deze met jullie vijf leuke blogposts die ik afgelopen jaar schreef voor koken.blog. Zoals je zult merken zijn het hele diverse blogs, van rare gewoontes tot antwoord op de vraag waarom ik geen meesterbakker ben. Koken.blog maken we overigens met z'n drieën en dat zorgt voor een leuke afwisseling in blogposts. Mocht je mij (en de andere meiden) willen volgen dan kan dat via Twitter of Facebook. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste posts en andere nieuwtjes.

EXKi Amsterdam CSEen hapje van je broodje Carolus Quintus, een slokje van je vers gemaakte Fruit & Tea en tussendoor een vorkje prikkend van je salade Genova. Ondertussen uitkijkend over het IJ en bijna vergeten dat je op Amsterdam CS zit. Het station heeft er sinds een maand een hotspot bij. Bij de naam EXKi zal er niet gelijk bij iedereen een belletje gaan rinkelen, maar toen ik hoorde dat ze in Amsterdam op het centraal station zouden komen deed ik een klein dansje. Een verademing voor mensen die, net als ik, liever kiezen voor gezonde en verse voeding dan de slices pizza, patat, frikandel uit de muur, de big mac of döner. In dit restaurant kun je rustig ontwaken bij een kop koffie, lunchen met je vrienden of 's avonds voordat je naar huis gaat een hapje eten, maar alles is ook to go.

Ik ben gek op Italiaans eten, maar had nog nooit gehoord van Italiaanse bruiloftssoep. Met name vroeger werd dit gerecht veel geserveerd tijdens trouwerijen. Vraag me niet waarom dat dit nu niet meer zo is, want tradities moet je wat mij betreft zoveel mogelijk in stand houden. Het recept komt uit het nieuwe kookboek Hemelse soepen van Nicole Pisani en Kate Adams dat ik mag gaan reviewen. De eerste stickers in het boek zijn geplakt dus deze en volgende week zal er regelmatig soep op het menu staan. Vooruitlopend op mijn review van Hemelse soepen mag ik dit recept met jullie delen. Hoe leuk is dat! Laat je het weten als je soep hebt gemaakt? In ieder geval loopt bij mij het water al in de mond als ik naar dit plaatje kijk.