Met enige vertraging hierbij alsnog mijn eetdagboek van vorige week. Een week waarin ik nieuwe recepten voor smoothies en sappen probeerde, geïnspireerd door recepten uit de nieuwste Delicious. Al met al dronk ik toch weer veel te weinig water en juist teveel koffie. Ik maakte het mezelf deze week makkelijk met koken, doordat ik maandag een grote hoeveelheid salade maakte waarvan ik meerdere keren kon eten. Met dit zomerse weer kon de barbecue natuurlijk niet ontbreken.

Lees meer...

Een goed begin (van de dag), is het halve werk. Voor mij betekent dit dat ik ’s ochtends lekker wil ontbijten. En het liefst nog afwisselend ook. Dus niet zeven dagen per week die boterham met kaas of het schaaltje muesli. Nee, ik probeer iedere ochtend goed te starten. De ene dag doe ik dat met een smoothie, de andere dag geniet ik van mijn boekweit/chia/amandelmelkprutje of een schaaltje fruit. Qua smoothies kun je onbeperkt variëren, maar elke dag een smoothie maken kost best wat tijd. Voor dagen dat ik weinig zin heb om uitgebreid ontbijt te maken heb ik de portiecups van mymeusli ontdekt.

Lees meer...

Nadat ik begin dit jaar in aanraking kwam met paleo en enige tijd zoveel mogelijk via dit principe heb gegeten heb ik de teugels de afgelopen tijd wat laten vieren. Mijn doel: een pr op de marathon was behaald en in de rustperiode begon ik langzaam weer meer te eten en stond er weer brood op het menu, kwam er vaker chips op tafel en kon ik het snoepen niet weerstaan. Ik begon in deze periode ook nog mijn eigen bedrijf en startte met een opleiding. Kortom, mijn focus lag even op heel andere zaken. Nu is het tijd om weer de balans terug te vinden. 

Lees meer...

Je leest over een leuk foodevent, denkt het wel te onthouden, maar het schiet je uiteindelijk pas weer te binnen als het evenement voorbij is. Herken je dat? Het gebeurt mij met grote regelmaat. Niet omdat de evenementen niet leuk genoeg zijn om te onthouden, maar zoveel andere dingen vragen dan weer mijn aandacht. Ik heb het dan ergens op een briefje geschreven, maar zie dat briefje te laat weer terug. Dit moest ik anders gaan doen. En wat is er makkelijker dan op je eigen blog een lijst met evenementen te maken!

Lees meer...

Een cup paranoten. Een cup, een cup. Hoeveel gram is een cup ook alweer? En een cup water, hoeveel milliliter is dat dan? Via Google kwam ik er altijd wel weer achter, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? En nee, dan doel ik niet op het uitprinten van deze omrekentabellen.
Er is iets dat nog veel handiger is! Maatpannetjes! Wat een uitvinding en oh zo handig als je, net als ik, veel met recepten werkt die rekenen in cups. Te koop in een setje van vier, met de formaten 1/4 cup, 1/3 cup, 1/2 cup en 1 cup. Da’s fijn!

Lees meer...

Voedsel met een boodschap. Ik hou er van. Tijdens het Hoogte80 Festival in Arnhem verkoopt de Keuken van het Ongewenst Dier wilde ganzenkroketten en warme broodjes gekookte ganzenborst. Initiatiefnemers Rob Hagenouw en Nicolle Schatborn noemen hun keuken ook wel een ‘signaalkeuken’. Ze willen met dit project een stukje bewustwording creëren en laten zien hoeveel voedsel we jaarlijks verspillen. Een keuken met een boodschap! Wie ook wil proeven moet snel zijn, ze zijn alleen vandaag (vrijdag) nog te vinden op het Hoogte80 Festival. Maar gelukkig in de toekomst nog op vele andere festivals en evenementen.

Lees meer...

Zoals slagerij Ernste aan de Klarendalseweg in Arnhem zijn er niet veel meer in Nederland. Ons land kent nog slechts drie paardenslagers en dat zouden er zomaar eens twee kunnen worden.
Na 44 jaar is het voor slager Willem Brugman tijd om het stokje over te dragen, maar dan moet er wel een opvolger zijn. Komt deze er niet dan verdwijnt 115 jaar ambacht uit het Arnhemse straatbeeld. “Het zou toch zonde zijn als dit stukje Arnhems erfgoed voor de wijk Klarendal verloren gaat. Als dit eenmaal weg is komt het nooit meer terug,” aldus de slager.

Lees meer...