Wat de een heeft met het kopen van schoenen of kleding heb ik met kookboeken. Ik kan er niet genoeg van in mijn kast hebben staan! Hoewel je tegenwoordig bijna ieder willekeurig recept online kunt vinden gaat er niets boven het doorbladeren van een kookboek om inspiratie op te doen. Mijn nieuwste aanwinsten: De Free Range Cook van Annabel Langbein en Quinoa revolutie van Patricia Green en Carlyn Hemming.

Hij staat! Mijn vierkante meter moestuin heeft dit weekend een mooi plaatsje gekregen op ons dakterras. Hiermee zijn mijn eerste stappen op moestuingebied gezet en ben ik heel benieuwd of ik over enige tijd iets zie groeien.
Ik geef gelijk toe dat ik geen groene vingers heb en het maar de vraag is of ik ooit iets kan ‘oogsten’, maar ik ga mijn uiterste best doen. Het leuke van zo’n vierkante meter moestuin is dat het overzichtelijk is en dat je veel verschillende dingen kunt planten.

Op mijn Voedie wishlist staat als een van mijn wensen dat ik een eigen moestuin wil. Nu sta ik niet echt bekend om mijn groene vingers dus dat kan nog weleens een probleem worden. Misschien moet ik klein beginnen en eens kijken of ik een avocadoplant kan kweken.
Ik zag hierover op Twitter een berichtje voorbij komen met instructies en ik werd wel gelijk heel enthousiast! Inmiddels staat de pit 16 dagen en wacht ik in spanning af op de eerste tekenen van nieuw leven.

Sinds ik bewuster ben gaan eten en onder meer zuivel uit mijn menu heb geschrapt, heb ik mijn dagelijkse schaaltje yoghurt met muesli en/of fruit en superfoods moeten vervangen door iets anders.
Ik begin de dag regelmatig met een smoothie met amandelmelk, diverse soorten fruit en hennepzaad. Af en toe wissel ik het af met een schaaltje boekweit met amandelmelk, chia, appel en tahin. En toch blijft er iets knagen want als je het hebt over bewuster eten, dan wordt daar vaak automatisch het woord gevarieerd aan gekoppeld en daar heb ik wat moeite mee.

Ik ben gek op het bakken van taarten, cakes of andere lekkernijen. Sinds ik enkele maanden geleden bewuster ben gaan eten en onder meer suiker laat staan moest ik op zoek naar andere recepten. Ik maakte eerder al met veel succes bananenbrood en de double chocolate strawberry cake. Ook had ik inmiddels het foodcafé Rawsome in Arnhem ontdekt waar ik geproefd had van de zoete lekkernijen, zoals appeltaart, brownie, notentaart en bonbons (allemaal raw). Dit wilde ik natuurlijk thuis ook kunnen maken. Toen ik las over de workshop waarbij we zelf aan de slag zouden gaan met het maken van hartige en zoete gerechten heb ik me direct ingeschreven. Ik was heel benieuwd naar de bereidingswijze en wilde ook graag meer weten over het hoe en waarom van raw food.